BLOG

Laat jezelf hieronder inspireren! Veel leesplezier!

Blogs voor ouders

QUOTE IK WORD GROOT

OVER GROOT WORDEN & VIEREN

Het verlengde weekend stond met stip op onze gezinskalender aangeduid. We vierden dochterliefs ‘ik word groot’ feest. Een dag om samen stil te staan bij wie zij is, bij haar geboorte, het opgroeien, haar talenten en kwaliteiten, onze weg samen… met vallen en opstaan. Deze dag deed wat met mij als mama en dat deel ik graag met jou.

Lees verder »

NOG EEN TRIMESTER TE GAAN

De paasvakantie zit er op. Al twee trimester op school achter de rug en nog één te gaan.
Uit de poll op mijn social media (ja, hier zit een afwijking op!) gaven 4 op 5 ouders aan dat hun kind géén zin had om terug naar school te gaan. En dat zie ik hier in mijn praktijk ook wel terugkeren. Is het bij jou thuis een JA! of OEI, de school is terug begonnen?

Lees verder »
FRIENDS

OVER JEZELF MOGEN ZIJN EN ERBIJ HOREN

Het tweede trimester van het groeitraject – waarbij kinderen in kleine groep tijdens de schooluren een extra uitdagend aanbod krijgen – zit er alweer op en de gesprekken met ouders zijn volop in gang. Tijd om samen stil te staan bij de sterktes en het groeiproces van elk kind. En voor mij wederom een tijd om te voelen en te beseffen hoe waardevol de groep voor deze kinderen is.

Lees verder »
VRAAGTEKEN

EEN SPERVUUR AAN VRAGEN

Regelmatig hoor en ervaar ik dat (hoog)begaafde kinderen boeiend maar soms ook echt vermoeiend kunnen zijn. Eén van de redenen is bij heel wat van deze snelle denkers hun niet aflatende stroom aan vragen.

Lees verder »

DE MAUNA LOA BARST UIT

MAUNA LOA, oftewel ‘lange berg’ in het Hawaïaans, is dé grootste vulkaan op aarde. Hij is nog steeds actief en barstte sinds 38 jaar nog eens uit.

Lees verder »

DIT BEN IK

Dit ben ik, heerlijk genietend van een wandeling tijdens de herfstvakantie. Even mijn hoofd leegmaken, genieten van de natuur om me heen.

Lees verder »