BLOG

Laat jezelf hieronder inspireren! Veel leesplezier!

Blogs voor ouders

ik kan dat niet

MIJN KIND KRIJGT UITDAGING OP SCHOOL, MAAR HET GAAT NIET

De eerste schoolmaanden zitten erop. Kinderen en leerkrachten kennen elkaar. Heel wat hoogbegaafde kinderen krijgen ondertussen hun portie uitdaging in de klas, maar niet bij elk kind loopt dit van een leien dakje. Meermaals krijg ik van ouders te horen: “Mijn kind krijgt uitdaging op school, maar het gaat niet.” Ontdek hier hoe dit komt en wat te doen.

Lees verder »
Bloeiende bloemen

DE KOP IS ERAF – SEPTEMBER IS HALFWEG

September is halfweg. De geluiden die ik van ouders hoor zijn uiteenlopend, gaande van “goed gestart en hij krijgt al verrijkingswerk” (yes, knap!!), over “ze gaat met de glimlach en we wachten nog even af”, tot “er was al een uitbarsting (of zelfs meerdere) thuis want het gaat te traag of het is te saai volgens zoon- of dochterlief”. Het belang van een korte communicatielijn is oh zo belangrijk voor deze kinderen.

Lees verder »
kalender

OVER ONZE ZOMER MET KALENDER

Het schooljaar werd afgesloten… en de vakantie begon! Bij de kinderen weerklonk hier een kreet van opluchting. En bij mij eerlijk gezegd ook. En toch… altijd even tijd nemen om te landen, de balans vinden tussen activiteiten en de nodige ontspanning inbouwen, voor mijn kinderen en ook voor mezelf.

Lees verder »
QUOTE IK WORD GROOT

OVER GROOT WORDEN & VIEREN

Het verlengde weekend stond met stip op onze gezinskalender aangeduid. We vierden dochterliefs ‘ik word groot’ feest. Een dag om samen stil te staan bij wie zij is, bij haar geboorte, het opgroeien, haar talenten en kwaliteiten, onze weg samen… met vallen en opstaan. Deze dag deed wat met mij als mama en dat deel ik graag met jou.

Lees verder »

NOG EEN TRIMESTER TE GAAN

De paasvakantie zit er op. Al twee trimester op school achter de rug en nog één te gaan.
Uit de poll op mijn social media (ja, hier zit een afwijking op!) gaven 4 op 5 ouders aan dat hun kind géén zin had om terug naar school te gaan. En dat zie ik hier in mijn praktijk ook wel terugkeren. Is het bij jou thuis een JA! of OEI, de school is terug begonnen?

Lees verder »
FRIENDS

OVER JEZELF MOGEN ZIJN EN ERBIJ HOREN

Het tweede trimester van het groeitraject – waarbij kinderen in kleine groep tijdens de schooluren een extra uitdagend aanbod krijgen – zit er alweer op en de gesprekken met ouders zijn volop in gang. Tijd om samen stil te staan bij de sterktes en het groeiproces van elk kind. En voor mij wederom een tijd om te voelen en te beseffen hoe waardevol de groep voor deze kinderen is.

Lees verder »
VRAAGTEKEN

EEN SPERVUUR AAN VRAGEN

Regelmatig hoor en ervaar ik dat (hoog)begaafde kinderen boeiend maar soms ook echt vermoeiend kunnen zijn. Eén van de redenen is bij heel wat van deze snelle denkers hun niet aflatende stroom aan vragen.

Lees verder »

DE MAUNA LOA BARST UIT

MAUNA LOA, oftewel ‘lange berg’ in het Hawaïaans, is dé grootste vulkaan op aarde. Hij is nog steeds actief en barstte sinds 38 jaar nog eens uit.

Lees verder »

DIT BEN IK

Dit ben ik, heerlijk genietend van een wandeling tijdens de herfstvakantie. Even mijn hoofd leegmaken, genieten van de natuur om me heen.

Lees verder »