BLOG

Laat jezelf hieronder inspireren! Veel leesplezier!

Blogs voor onderwijsprofessionals

ik kan dat niet

IK GEEF MIJN LEERLING UITDAGING, MAAR HET GAAT NIET…

De eerste schoolmaanden zitten erop. Kinderen en leerkrachten kennen elkaar. Heel wat hoogbegaafde kinderen krijgen ondertussen hun portie uitdaging in de klas, maar niet bij elk kind loopt dit van een leien dakje. Meermaals krijg ik te horen: “Ik geef mijn leerling uitdaging, maar het gaat niet.”

Lees verder »
strandbloemen

NOG EVEN VAKANTIE VIEREN…

Mijn zomervakantie zit erop. Ik start langzaam terug op. Ik probeer enerzijds mijn vakantiegevoel nog even vast te houden en anderzijds mijn zin in het nieuwe schooljaar te delen met anderen en mijn vele ideeën en plannen vorm te geven. Hoe ik dit doe, vertel ik je graag hieronder!

Lees verder »
QUOTE IK WORD GROOT

OVER GROOT WORDEN & VIEREN

Het weekend van Hemelvaart stond met stip op onze gezinskalender aangeduid. We vierden dochterliefs ‘ik word groot’ feest. Een dag om samen stil te staan bij wie zij is, bij haar geboorte, het opgroeien, haar talenten en kwaliteiten, onze weg samen… met vallen en opstaan. Deze dag deed wat met mij als mama en dat deel ik graag met jou in deze blog.

Lees verder »

NOG EEN TRIMESTER TE GAAN

De paasvakantie zit er op. Al twee trimester op school achter de rug en nog één te gaan. Uit de poll op mijn social media (ja, hier zit een afwijking op!) gaven 4 op 5 ouders aan dat hun kind geen zin had om terug naar school te gaan. En dat zie ik hier in mijn praktijk ook wel terugkeren. Is het bij jou als professional een JA! of OEI, de school is terug begonnen? Tijd om hier even bij stil te staan!

Lees verder »
VRAAGTEKEN

EEN SPERVUUR AAN VRAGEN

Regelmatig hoor en ervaar ik dat (hoog)begaafde kinderen een niet aflatende stroom aan vragen kunnen afvuren. Niet evident in een klas met 25 kinderen…

Lees verder »

DE MAUNA LOA BARST UIT

MAUNA LOA, oftewel ‘lange berg’ in het Hawaïaans, is dé grootste vulkaan op aarde. Hij is nog steeds actief en barstte sinds 38 jaar nog eens uit.

Lees verder »

JIJ MAAKT HET VERSCHIL

We zeggen het misschien wel te weinig (want meestal zitten we pas rond de tafel als het minder goed loopt), maar jij als leerkracht maakt het verschil!

Lees verder »