Scholen

Wij gaan SAMEN op expeditie!

Ben jij als school, leerkracht, zorgcoördinator, directie of (onderwijs)professional uit het basisonderwijs op zoek naar ondersteuning op vlak van (hoog)begaafdheid, cognitief sterk functioneren? Wil je weten hoe je (hoog)begaafde kleuters, lagere schoolkinderen kan herkennen en begeleiden om hun cognitieve TALENT tot volle ontwikkeling te laten komen? Ook daarvoor kan je bij mij terecht!

Hieronder vind je het huidige aanbod. Zit je met een vraag, wil je graag iets organiseren in jouw school en vind je hieronder niet het antwoord? CONTACTEER ME en we maken samen iets op jouw maat. 

Sterke kleuters herkennen en uitdagen

In dit traject voor leerkrachten kleuteronderwijs leer je hoe je sterke of slimme kleuters in je klas kan herkennen. Je ontdekt wat deze kinderen nodig hebben om helemaal te kunnen openbloeien en groeien. En ik leer en inspireer je om je hoeken en je activiteiten te verrijken (met beperkte materialen en tijd) zodat alle kinderen – ook de sterke – in jouw klas op hun niveau worden uitgedaagd. Het resultaat: jij staat met het nodige zelfvertrouwen in jouw klas en jouw kleuters leren op eigen niveau en tempo. 

LEES MEER

Personeelsvergadering op maat

Tijdens één of meerdere personeelsvergaderingen ga ik met het lerarenteam kleuter- en/of lager onderwijs samen aan de slag. Ik leer leerkrachten wat cognitief sterk functioneren en hoogbegaafdheid is, en hoe je dit bij kinderen kan herkennen. Leerkrachten ontdekken wat deze kinderen nodig hebben om helemaal te kunnen openbloeien en groeien. En ik leer en inspireer jouw lerarenteam om hun aanbod en activiteiten te verrijken (met beperkte materialen en tijd) zodat alle kinderen – ook de cognitief sterke kinderen – op hun niveau worden uitgedaagd. Uiteraard is dit steeds op maat en afgestemd op de beginsituatie en de noden van jouw schoolteam. Dat verkennen en bepalen we vooraf samen in een online kennismakingsgesprek.

Enkele mogelijke onderwerpen zijn:

 

Pedagogische studiedag op maat

Tijdens een pedagogische studiedag ga ik met het lerarenteam kleuter- en/of lager onderwijs samen aan de slag. Ik leer leerkrachten wat cognitief sterk functioneren en hoogbegaafdheid is, en hoe je dit bij kinderen kan herkennen. Leerkrachten ontdekken wat deze kinderen nodig hebben om helemaal te kunnen openbloeien en groeien. En ik leer en inspireer jouw lerarenteam om hun aanbod en activiteiten te verrijken (met beperkte materialen en tijd) zodat alle kinderen – ook de cognitief sterke kinderen – op hun niveau worden uitgedaagd. Uiteraard is dit steeds op maat en afgestemd op de beginsituatie en de noden van jouw schoolteam. Dat verkennen en bepalen we vooraf samen in een online kennismakingsgesprek.

Enkele mogelijke onderwerpen zijn: 

 

Even praktisch

Leerkrachten en professionals vertellen

Omdat leerkrachten en andere onderwijsprofessionals beter zelf kunnen vertellen wat ik voor jou kan betekenen, laat ik hen hieronder graag zelf aan het woord. Bedankt iedereen voor jullie oprechte, warme getuigenissen!