Ouders

Wij gaan SAMEN op expeditie!

Hoogbegaafd, een luxeprobleem? Nee! Hoogbegaafdheid is een schitterend TALENT! Al loopt het opgroeien met zo’n talent niet altijd van een leien dakje en kan het samenleven met je kind een uitdaging zijn. Ik ga graag samen met jou op expeditie om ervoor te zorgen dat jij een warme en stimulerende omgeving kan creëren waarin je hoogbegaafde kind zich ten volle kan ontplooien en gelukkig kan opgroeien. 

Intake

Heb je een vermoeden van hoogbegaafdheid bij je kind? Lijkt je kind vooruit te lopen op z’n leeftijdsgenoten? Heeft je kind een grote leerhonger die je niet gestild kan krijgen (en vraagt ie altijd maar waarom)? Barst je kind wel eens (of vaker) uit, net zoals een vulkaan? Krijg je wel eens te horen dat je kind lastig, betweterig of intens is? Vind je kind schoolgaan echt saai en gaat alles er veel te traag? Kortom, zit je met vragen en wil je met ons in gesprek gaan? We luisteren graag naar je verhaal en stippelen dan samen met jou en je kind een gepaste expeditie uit in functie van jullie noden.

Prijs: € 80
Duur: +/- 1.5u

Oudercoaching

Loopt het moeizaam in de ontwikkeling van je kind? Of is je kind zó intens en weet je niet wat gedaan? Beland je al te vaak in een discussie of strijd met je kind? Ben je op zoek naar handvaten om thuis een warm en stimulerend nest te creëren waarin je kind gelukkig(er) kan opgroeien en z’n talent kan openbloeien? Heb je nood aan onmiddellijke en persoonlijke begeleiding als ouder van een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind? In de oudercoaching onderzoeken we samen je noden en stellen een doel voorop. Met de nodige tools en taal gaan we samen op expeditie.

Prijs: € 70 / u

Oudertraining

In de oudertraining dompelen we je in kleine groep onder in de wereld van hoogbegaafdheid. Tijdens verschillende sessies leren we je wat hoogbegaafdheid wel en niet is. Samenleven met een kind met hoogbegaafdheid kan erg intens en pittig zijn. Je krijgt daarom ook do’s en don’ts als ouder mee. En we zoomen in op hoogbegaafd op school en groeimindset. Met de nodige kaders, tools en taal kan je nadien zelf met je kind een positieve en bovenal boeiende weg bewandelen. 

Binnenkort vind je hierover meer info! Verwachte lanceringsdatum: eind 2021!

 

Zoom avond

Tijdens een online zoom avond zoomen we – letterlijk en figuurlijk – in op één aspect van hoogbegaafdheid of ontwikkelingsvoorsprong bij kinderen. We reiken je kaders, tools en voorbeelden aan zodat je nadien zelf aan de slag kan. En uiteraard maken we ook tijd om je vragen te beantwoorden.

Een greep uit ons aanbod:  

Hoogbegaafd, wat nu?
Ontwikkelingsvoorsprong bij peuters en kleuters
Go for grow! Op weg naar een groeimindset
Versnellen, ja of nee?

Houd onze AGENDA in de gaten voor de komende zoom avonden!

Prijs: € 35 / persoon

Schooloverleg

Wil je graag begeleid worden door een expert in het overleg met school? Dat kan! Wij kunnen onze observatiegegevens en ervaring met je kind tijdens zo’n gesprek duiden, onze expertise met school delen, hen haalbare handvaten meegeven in bijv. het aanbieden van een uitdagend aanbod voor je kind. Kortom, wij kunnen een brugfunctie vervullen in het overleg tussen ouders en school. En dit alles met één doel voorop: je kind zich (terug) goed in zijn / haar vel laten voelen en in groei zetten.

Prijs: € 70 / u (+ eventuele reisvergoeding)