ONTMOET & WANDEL

Wij gaan SAMEN op wandel!

Ontmoet andere ouders en wandel met ons mee. Neem even tijd voor jezelf en maak al wandelend in de natuur je hoofd leeg. En bovenal, ontmoet en deel je verhaal met andere ouders zodat je (h)erkenning kan vinden en geven. Wandelen is ontmoeten. Ga jij mee?

Herken je dit?

Dan ben je absoluut niet alleen! Het ouderschap kan (bijzonder) pittig en intens zijn. De ontwikkeling van (hoog)begaafde kinderen loopt niet altijd van een leien dakje. Hoogbegaafdheid is een schitterend talent, dat met kwetsbaarheden & uitdagingen gepaard kan gaan. Dit kan jou als ouder doen wankelen of twijfelen en kan voor onbegrip zorgen. Of men trekt juist grote ogen omdat jij de dingen nét wat anders aanpakt.

Het is niet alleen waardevol voor hoogbegaafde kinderen om ontwikkelingsgelijken te ontmoeten, maar als ouders van deze kinderen kan het ook heel verrijkend en verhelderend zijn om andere ouders te ontmoeten. En daarom: wees welkom, ontmoet en wandel mee.

 

We wandelen een 7-tal km in groep waar je al wandelend andere ouders kan ontmoeten. Je wordt uitgenodigd om je verhaal te delen en zo (h)erkenning te krijgen. En uiteraard kan je van elkaar leren, elkaar inspireren en gewoon ook samen lachen of genieten van de natuur. Bovendien werkt dit heerlijk ontspannend; wandelen in de natuur geeft rust en zuurstof aan je hoofd & je lijf. En wist je dat wandelend ontmoeten minder confronterend is, omdat je elkaar niet steeds aan hoeft te kijken en stiltes helemaal oké zijn?

 

Praktisch

Zij wandelden al een keertje mee en vertellen er jou graag over:

Mama van twee kinderen: “Ik heb echt genoten van de rustgevende ‘ Ontmoet en wandel’ in de natuur in het aangename gezelschap van ouders die in hetzelfde schuitje zitten. Vrijuit kunnen spreken over je bezorgdheden met ouders die beseffen dat HB niet gewoon weggeschreven kan worden als een luxeprobleem, luisteren naar tips en ervaringen, (h) erkenning en wederzijds begrip. Het was eens nodig en deed echt deugd. Niet twijfelen en kom volgende keer mee wandelen.”

Mama van drie kinderen: “De wandeling voor ouders van hoogbegaafde kinderen was een schot in de roos. Tinneke ontving ons enthousiast en had interessante vragen klaar om het ijs te breken. We herkenden heel wat in elkaars verhalen en bezorgdheden. De erkenning van lotgenoten, het ongezouten kunnen uitspreken hoe moeilijk het kan zijn, maakte de wandeling authentiek, hartverwarmend en creëerde ademruimte. Dank je wel, Tinneke. Ik kijk uit naar een volgende wandeling.”

Wanneer gaan we wandelen? 

Zondag 4 juni 2023 om 9u30

Waar? 

Vertrek en aankomst op Oude Diestsebaan 10 in Tienen. Parkeren kan in de straat zelf of in het Vinkenhof.

Jouw bijdrage? 

€5

 

Wil je graag mee wandelen? 

Schrijf je dan in per mail op tinneke@maunaloa.be of via het contactformulier met vermelding van de wandeldatum of -data. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging met betaalverzoek.