DIT BEN IK

Over luisteren naar mezelf en mijn hoofd leegmaken

Dit ben ik, heerlijk genietend van een wandeling tijdens de herfstvakantie. Even mijn hoofd leegmaken, genieten van de natuur om me heen. Even nergens aan moeten denken, gewoon ademen, wandelen en babbelen. Een rustmoment voor mij in de drukte van het dagdagelijkse leven. En eigenlijk doe ik dit veel te weinig: een moment voor mezelf, zonder zorgen, zonder gedoe, gewoon wandelen en zien wat de tocht brengt, zien wat er zich aandient. Gewoon even in het NU zijn.

En nee, het is echt niet omdat ik expert hoogbegaafdheid ben dat alles hier thuis van een leien dakje loopt. Ik heb 4 prachtige kinderen, en ze zijn stuk voor stuk uniek. Elk hun eigen persoon, met andere noden en behoeften, andere (kleine of grotere) zorgen. Elk met een eigen pakket aan hobby’s en buitenschoolse activiteiten of ondersteuning. En ja, ook ik vind het pittig om alle ballen in de lucht te houden! 

Met vallen en opstaan heb ik leren luisteren naar mijn hoofd en lichaam. Ik herken de signalen die aangeven dat ik over mijn grens ga. Ik hoor de alarmbelletjes die rinkelen wanneer het me teveel wordt. Die signalen herkennen is één ding, ernaar handelen is nog een groeipuntje. 

De voorbije herfstvakantie leerde me nog maar eens dat wandelen en in de natuur vertoeven me erg deugd doen, alsook een goeie babbel. Zo eentje die echt en oprecht is, waar ik niks moet verdoezelen én waar ook gewoon gelachen mag worden. 

Mijn intentie is om wat vaker tijd voor mezelf in te bouwen, tijd om mijn hoofd leeg te maken. En omdat ik weet dat ik niet de enige ben die hiermee worstel, wil ik jou ook uitnodigen om een keer mee te wandelen. Wandel mee en ontmoet andere ouders, die net als jij even een rustmoment kunnen gebruiken. Je mag – moet niet! – je ervaringen als ouder delen, maar evengoed elkaar inspireren, successen met elkaar delen en samen lachen… of gewoon genieten van de natuur.

Wist je trouwens dat andere ouders al wandelend ontmoeten minder confronterend is? Je hoeft elkaar niet aan te kijken en stiltes laten in de natuur is heel oké. Tussendoor krijg je een vraag voorgelegd, die je inspireert tot gespreksstof.
 

Wandel jij mee? Check de data HIER!

Wil je geen enkel blog missen?

Abonneer je op mijn inspiratiebrief en ontvang de nieuwe blogs rechtstreeks in je mailbox.