cognitief sterke leerlingen herkennen en uitdagen

Wij gaan SAMEN op expeditie!

Leer in dit traject voor leerkrachten lager onderwijs hoe je cognitief sterke leerlingen kan herkennen, erkennen en uitdagen op school.

Herken je dit?

Hierin sta je absoluut niet alleen! Cognitief sterke leerlingen herkennen is géén gemakkelijke opdracht. Zeker omdat deze kinderen zich op verschillende momenten en op verschillende plaatsen helemaal anders kunnen gedragen. De ene leerling toont alles wat hij in zijn mars heeft, de ander past zich aan de klasgroep aan, nog een leerling toont zich heel voorbeeldig en de ander hangt de clown uit. Geraak daar nog maar eens wijs uit als leerkracht!

MAAR dit hoeft niet zo te blijven! Ik neem je mee op expeditie zodat je cognitief sterke leerlingen in je klas kan herkennen. En we gaan ook een stap verder! Ik sta samen met jou stil bij wat deze leerlingen nodig hebben om te blijven groeien en zich goed in hun vel te kunnen voelen. We bekijken wat jij voor deze leerlingen kan betekenen en wat de basisprincipes voor een uitdagend aanbod in de lagere school zijn. We zoomen daarbij in op hoe jij jouw lessen uitdagend(er) kan inrichten en hoe jij jouw activiteiten op hun niveau kan afstemmen en dit alles met beperkte materialen en tijd. Tot slot neem ik je mee in de groei mindset en leer ik je hoe je leerlingen kan begeleiden die bijvoorbeeld uitdagingen weigeren, bang zijn om fouten te maken, snel zeggen ‘ik kan dat niet’. Want jij maakt voor hen mee het verschil!

Wat leer je in dit traject?

Wat is het resultaat van dit traject? 

Praktisch?

Wanneer? 

Jouw investering? 

€180 excl. BTW

Wat deelnemers hierover vertellen? 

“Deze bijscholing was in 1 woord GEWELDIG! Zeer aangename vrouw met veel ervaring. Ze is zelf ook directie geweest, doctor in pedagogische wetenschappen, leraar kleuteronderwijs. Zeer vlot uitgelegd waarbij je actief meedoet. Veel praktijkgerichte tips die meteen toepasbaar zijn. Doordat het online is, kan je gewoon op school blijven en nadien meteen terug naar de klas gaan. Oprecht 1 één van de meest interessante bijscholingen die ik al volgde.”

“Ik apprecieer de spontane, authentieke reacties en raad. Je enthousiasme werkt aanstekelijk en je kennis verrijkend.”

“Zeer interessante bijscholing mogen volgen met heel wat bruikbare ideeën en tips die je zo in je eigen klaspraktijk kan gaan uitproberen. Aangename uiteenzetting van de manier waarop je sterke kinderen thuis kunt laten voelen in je eigen klas. Dankjewel voor de inspiratie!”
 

Wil je graag aanmelden of heb je nog vragen? 

Dat kan per mail op tinneke@maunaloa.be of via het contactformulier