MANUA WAT? MAUNA LOA!

Waarom nét die naam, dat ontdek je in deze blogpost.

OVER MIJ

Hier ontdek je wie ik ben

Ik ben Tinneke, expeditieleider van MAUNA LOA. Vrienden omschrijven mij als enthousiast, authentiek, warm, groeigericht. En ik ben een doordenker. Ik vertrek in mijn expedities vanuit een boeiende mix van wetenschap en praktijk. Die liefde voor zowel wetenschap als praktijk gaat terug tot mijn opleidingen en werkervaringen. Ik ben doctor in de pedagogische wetenschappen en leraar kleuteronderwijs. Ik deed rijke ervaringen op als wetenschappelijk onderzoeker en assistent aan KU Leuven enerzijds en als beleidsmedewerker in een scholengroep van basis- tot volwassenonderwijs, en als pedagogisch directeur basisonderwijs anderzijds.

Ik woon samen met Loïc en onze vier kinderen: Arthur, Émile, Baptiste & Henriette. En daar werd ook de voedingsbodem voor hoogbegaafdheid & MAUNA LOA gelegd. In ons eigen gezin heb ik zelf erg gezocht en geworsteld voor we doorhadden dat er sprake was van hoogbegaafdheid. Ik werd geconfronteerd met een doodongelukkig kind, eentje die er alles aan deed om niet naar school te moeten gaan (lees: zich verstoppen, ziektes veinzen, zelf verlof nemen want ja, dat kon als kleuter (dixit zoonlief). Elke ochtend een strijd om naar school te gaan. Maar ik vond geen herkenning of bevestiging op school; hij gedroeg zich daar als dé ideale leerling. En eenmaal terug thuis kwam alles eruit en was het één groot drama. Het waren intense, pittige jaren waarin ik stuitte op een muur van onbegrip en zelf helemaal met de handen in het haar zat. Niemand leek hem of mij te begrijpen, maar hoe moest dit nu verder?!
Tot hoogbegaafdheid in het vizier kwam. Toen ik eenmaal wist wat er allemaal speelde en wie hij eigenlijk echt was, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Was het daarna rozengeur en maneschijn? Helaas niet. Ik blijf alert, kijkend welke noden en behoeften er leven, wat wij thuis kunnen doen, nauw overleg met school, afstemmen met z’n hobby’s. En dit parcours maakt het ondertussen voor de andere kinderen uit ons gezin steeds makkelijker.

Ik heb me als ouder en professional gegooid op deze thematiek en wil nu al mijn expertise en persoonlijke ervaringen gebruiken opdat de zoektocht van andere kinderen, ouders en scholen vlotter verloopt. En het liefste van al ga ik daarbij aan de slag met alle betrokkenen, zowel kinderen als ouders & leerkrachten.

OVER MAUNA LOA

De ‘lange berg’

MAUNA LOA, oftewel ‘lange berg’ in het Hawaïaans, is dé grootste vulkaan op aarde. Hij is nog steeds actief en sinds de metingen in 1843 barstte MAUNA LOA 33 keer uit. Hij staat voor mij symbool voor kracht, vuur, passie, activiteit, groei, maar evenzeer voor onverwachtse uitbarstingen (herkenbaar?).
MAUNA LOA kan je bewonderen op Big Island, Hawaii (VS). Een adembenemende – en ook heftige – trip om bovenop de top te geraken, daar kan ik over getuigen. Mijn man Loïc & ik stelden ons in 2008 tot doel de MAUNA LOA te beklimmen, na zijn deelname aan de Ironman van Hawaii. Zo gezegd, zo gedaan. Op 15 oktober 2008 stonden Loïc en ik samen op de top van deze imposante vulkaan. Een onvergetelijke ervaring! En een tocht die ook niet zonder slag of stoot ging, maar hé, we hebben ons doel bereikt!

WAT DOE IK MET MAUNA LOA?

Wat is mijn missie?

Mijn missie is ervoor zorgen dat (ook) hoogbegaafde kinderen zich goed in hun vel voelen en maximaal in groei zijn. Om dit waar te maken bied ik zowel aan kinderen, ouders als leerkrachten en scholen rijke expedities aan.
Heb je vragen of bezorgdheden, blijf er zeker niet mee zitten maar stuur me gerust een mailtje (tinneke@maunaloa.be)

Wil je geen enkel blog missen?

Abonneer je op mijn inspiratiebrief en ontvang de nieuwe blogs rechtstreeks in je mailbox.