MINDSET TRAJECT

Wij gaan SAMEN met KINDEREN & OUDERS op expeditie!

Ontdek in dit mindset traject voor kinderen & ouders hoe overtuigingen en onze hersenen werken en leer wat nodig is om uitdagingen aan te gaan. 

Herken je dit?

Dan ben je absoluut niet alleen! Hoogbegaafde kinderen (en soms ook hun ouders) kunnen last hebben van de gevolgen van een vaste mindset.

Mindset is het Engelse woord voor ‘overtuiging’. Het staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen!) denken over zichzelf en in het bijzonder over hun intelligentie, kwaliteiten en talenten, én de veranderbaarheid daarvan. Carol Dweck, een Amerikaanse wetenschapper, ontdekte dat kinderen en volwassenen op twee verschillende manieren kunnen denken: vanuit een vaste mindset of vanuit een groei mindset. Kinderen die sterk denken vanuit een vaste mindset geloven dat alles min of meer vast staat. Ze hebben een bepaalde ‘hoeveelheid’ intelligentie en kwaliteiten meegekregen bij de geboorte en moeten het daarmee de rest van hun leven stellen. Kinderen die sterk denken vanuit een groei mindset daarentegen geloven dat ze steeds kunnen blijven groeien. Je talenten zijn slechts het startpunt; je kunt steeds beter worden in iets door hard te werken en te oefenen.

Heel wat hoogbegaafde kinderen denken vaker vanuit die vaste mindset, en gaan uitdagingen (via allerlei – ook creatieve – excuses) mooi uit de weg. Ze zijn bang om fouten te maken, durven geen gezichtsverlies te lijden. Ze zijn ervan overtuigd dat leren geen inspanning vraagt. Ze blijven graag in hun comfortzone; dat is dan ook de meest veilige optie voor hen.

MAAR… dit hoeft niet zo te blijven! Het goeie nieuws is dat een mindset getraind kan worden! Via dit mindset traject kunnen we kinderen (6-12 jaar) – en ook hun ouders – inzicht geven in hoe onze mindset en onze hersenen werken. We leren kinderen stapje voor stapje om die veilige comfortzone te verlaten en (opnieuw) een uitdaging aan te gaan. We geven taal en tools mee aan kinderen… én aan hun ouders. Want SAMEN kom je veel verder dan alleen! Je kind zal aan het einde van dit traject weten hoe z’n mindset werkt en vaker durven kiezen voor die groei mindset, die nodig is om uitdagingen aan te gaan! En jij als ouder kan je kind stimuleren en constructieve feedback geven die deze groei mindset bevordert. Gooit je kind zich na dit traject op elke uitdaging die voorbij komt? Nee, we gaan voor verbetering, niet voor perfectie 😉

Wat leert je kind?

Wat levert het jou als ouder op?

Wat mag je verwachten?

Wil je graag weten wat ouders hierover vertellen?

Mama van een 10-jarige zoon vertelt: “Ondanks een goede begeleiding in school merkten we dat de kennis over mindset bij onze zoon vooral theoretisch bleef en hij het moeilijk had om groeigericht te denken. Via de zorgjuf kwamen we bij Mauna Loa terecht, waar we kozen voor het Mindset traject. Tinneke hielp onze zoon de theorie te verdiepen en vooral ook praktisch toe te passen op zijn eigen leven, zijn denken en doen. Dat was confronterend voor hem én voor ons als ouders, maar zorgde er ook voor dat hij echt anders ging kijken naar zijn mindset. In de loop van het traject zagen we hem groeien, reflecteren, aanpassen en bijsturen. We merken nu al verandering. De zelfkennis die onze zoon tijdens dit traject verwierf is volgens ons het meest waardevolle wat je deze cognitief sterke kinderen kan meegeven.”

Lees HIER nog meer getuigenissen.

Wanneer?

Een nieuwe groep start op 17/4/2024

Check de AGENDA voor alle concrete data

Waar?

MAUNA LOA – Houtemstraat 9 in Tienen

Jouw investering?

€695

Heb je interesse? Wil je graag meer info of aanmelden? 

Dat kan via een telefoontje aan mij (0498 69 88 41) OF per mail op tinneke@maunaloa.be. We bekijken samen of dit traject past bij wat jullie nu nodig hebben en er is ruimte voor al je vragen.