GROEITRAJECT

Wij gaan SAMEN met een groepje KINDEREN op expeditie!

In dit groeitraject krijgt je kind in kleine groep tijdens de schooluren een extra uitdagend aanbod. Samen uitdagingen aangaan, hersenen laten kraken, leren doorzetten en fouten maken, andere (hoog)begaafde kinderen ontmoeten, en hoofd en lijf leren ontspannen zijn de belangrijkste doelstellingen die we nastreven in dit traject. 

Herken je dit?

Je kind is hierin zeker niet alleen! Hoogbegaafde kinderen hebben een grote leerhonger, die niet makkelijk te stillen is op school. Ze denken snel en leren aan een hoog tempo. Daardoor ervaren ze school vaak als (te) traag of saai. Daarenboven ervaren ze weinig échte leerkansen en leermomenten; leren gaat voor hen vaak als vanzelf. Dit zorgt ervoor dat deze hoogbegaafde kinderen vaak  niet leren dat écht leren inspanning en doorzetting vraagt, dat écht leren soms heel lastig kan zijn en fouten maken er gewoonweg bij hoort. Als ze dan een uitdaging voorgeschoteld krijgen, durven ze deze niet aan te gaan en proberen ze deze via allerlei – ook creatieve – excuses uit de weg te gaan. Of ze schieten regelrecht in paniek en weten niet meer wat gedaan. Een vaste mindset, waarbij ze ervan overtuigd zijn dat ze niet beter kunnen worden, speelt hen parten. En soms voelen deze kinderen zich ook alleen in hun klasgroep. Ze worden niet altijd begrepen door anderen, hebben andere interesses of duiken er veel dieper in, gebruiken te moeilijke taal…Net die aansluiting met anderen is ook nodig om zich goed in hun vel te laten voelen.

Maar… in dit groeitraject pakken we dit SAMEN aan en zetten we kinderen (terug) in GROEI! 

In dit groeitraject:

 Wat mag je concreet verwachten? 

Wat levert het je kind op?

En natuurlijk heeft dit alles een positieve impact op het hele gezin!

Zij gingen je voor en vertellen er jou graag over: 

Mama van een 11-jarige jongen: “Een mega-aanrader om je kinderen naartoe te laten gaan. Je ziet je zoon of dochter helemaal opleven en krijgt nadien erg gedetailleerde waardevolle feedback over je kind met tips en tricks waar je dan zelf mee aan de slag kan! Dus absoluut de moeite waard!” 

Mama van een 5-jarige jongen vertelt: “Dankzij het traject hebben we onze zoon zien heropleven. Rond het begin van het traject bereikte zijn zelfbeeld en welbevinden een dieptepunt, het traject kwam voor hem eigenlijk net op tijd. Week na week zagen we hem groeien in zelfvertrouwen en enthousiasme. Het traject heeft ons ook enorm veel inzicht gegeven in zijn sterktes, groeikansen, beleving,… en in hoe we hem best kunnen begeleiden en ondersteunen.  Aanvankelijk vond hij het best spannend, zeker bij het begin van het traject was de drempel groot om weer nieuwe kinderen te leren kennen, een plekje te zoeken in een groep,… Maar iedere keer als we hem ophaalden na een sessie, zagen we zijn ogen stralen en vertelde hij honderduit over wat hij allemaal gedaan had. Dit hadden we lange tijd niet meer gezien bij hem! Na afloop van het traject vond hij het ook heel jammer dat het gedaan was.”

En lees HIER nog meer!

Wanneer?

Check mijn AGENDA voor de concrete data

Waar? 

MAUNA LOA – Houtemstraat 9 in Tienen

Jouw investering? 

Heb je interesse? Wil je graag meer info of aanmelden? 

Met vragen kan je terecht bij mij via een telefoontje (0498 69 88 41) OF per mail op tinneke@maunaloa.be. We bekijken samen of dit traject past bij wat jullie nu nodig hebben en er is ruimte voor al je vragen. 

Aanmelden kan per mail vanaf MAANDAG 22 APRIL 2024. 

Meer informatie krijg je tijdens het gratis webinar ‘Help, voor mijn kind gaat alles vanzelf!?’ op 22/04/2024. Inschrijven voor dit webinar is nodig en kan via DEZE LINK