Over Tinneke

Hier ontdek je wie ik ben!

Tinneke Boonen

“Outside of your comfort zone is where the magic happens”

Wat: Expeditieleider van Mauna Loa, doctor in de pedagogische wetenschappen en leraar kleuteronderwijs, expert en ervaringsdeskundige hoogbegaafdheid, en mama van vier.
Woont samen met: Loïc en onze kinderen Arthur (13), Émile (11), Baptiste (8) en Henriette (6)
Waar: Tienen
Waarom: Ik heb een passie voor leren en groeien. Ik wens dat elk kind zich goed in zijn of haar vel voelt en maximaal kan groeien, ook zij die snel leren en denken. Mijn verhaal: In ons eigen gezin heb ik zelf heel erg gezocht en geworsteld voor we doorhadden dat er sprake was van hoogbegaafdheid. Ik botste op veel onbegrip en gebrek aan (h)erkenning. Toen ik eenmaal wist wat er speelde, bleef het helaas nog steeds een erg hobbelig parcours. Ik heb me als ouder en professional gegooid op deze thematiek en wil nu al mijn expertise en persoonlijke ervaring gebruiken opdat de expeditie van andere kinderen, ouders en scholen vlotter verloopt.
Achtergrond: Ik werkte zowel in de academische wereld én stond ook met beide voeten in de onderwijspraktijk. Ik ben doctor in de pedagogische wetenschappen en leraar kleuteronderwijs. Ik deed rijke ervaringen op als wetenschappelijk onderzoeker en assistent, in verschillende onderwijsprojecten binnen de associatie KU Leuven, als beleidsmedewerker in een scholengroep van basis- tot volwassenonderwijs, en als pedagogisch directeur basisonderwijs. Tot slot schoolde ik mij bij tot expert hoogbegaafdheid. 
Hoe: Ik vertrek in mijn expedities vanuit een boeiende mix van wetenschap en praktijk. En ik ga graag aan de slag met alle betrokkenen, zowel scholen, kinderen als ouders.
Kenmerkend: enthousiast, authentiek, warm, groeigericht, doordenker
Weetje: Mijn man Loïc & ik stelden ons tot doel de Mauna Loa te beklimmen, na zijn deelname aan de Ironman van Hawaii. Zo gezegd, zo gedaan. In 2008 stonden Loïc en ik samen op de top van deze imposante vulkaan. Een onvergetelijke ervaring! 

Mauna loa

“Lange berg”

Wat: Grootste vulkaan op aarde, type schildvulkaan en nog steeds actief
Waar: Big Island, Hawaii, Verenigde Staten
Beschrijving: Mauna Loa stijgt zo’n 4170 m boven de zeespiegel uit en heeft een totale hoogte van zo’n 9 km ten opzichte van de zeebodem. De vulkaan bedekt 85% van het eiland. De top wordt gevormd door een krater van 3 km op 5 km.
Leeftijd: Schatting tussen de 700.000 en 1 miljoen jaar, wat geologisch gezien ‘jong’ is.
Achtergrond: Sinds de metingen in 1843 barstte Mauna Loa 33 keer uit.
Kenmerkend: Krachtig, vurig, actief, zorgt ervoor dat Hawaii blijft groeien
Weetje: Op de helling van Mauna Loa, op 3397 meter hoogte, bevindt zich het Mauna Loa Observatorium. Met behulp van het observatorium heeft de Amerikaanse chemicus Charles David Keeling metingen van CO2 in de atmosfeer verricht die leidden tot de Keelingcurve.